Număr-record de participanți la adunarea istorică „Moldova Europeană“? Datele poliției
Full Article 2 minutes read

Număr-record de participanți la adunarea istorică „Moldova Europeană“? Datele poliției

În Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai, s-au adunat între 75 000 și 80 000 de persoane. 

La Adunarea „Moldova Europeană” au participat între 75 000 și 80 000 de persoane, ținând cont de faptul că fluxul era continuu, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției.

Instituția a mai menționat că la eveniment „nu a fost înregistrat niciun incident și niciun caz de perturbare a ordinii publice”.

Anterior, reprezentanții Președinției declarau că la evenimentul din 21 mai sunt „așteptați să participe toți cetățenii – să arăte că puterea în Republica Moldova este a oamenilor”.

Potrivit notificării Guvernului Republicii Moldova, transmise anterior către Primăria Chișinău pentru rezervarea Pieții Mării Adunări Naționale pentru Adunarea Națională „Moldova Europeană”, se planifica ca în centrul capitalei să ajungă 50 000 de persoane.

***

Pe 21 mai, în PMAN, a avut loc Adunarea „Moldova Europeană”. Evenimentul a avut două părți: adresări către cetățeni și un program artistic. Adunarea „Moldova Europeană” s-a desfășurat la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale și orașe europene.

La Chișinău, președinta Maia Sandu a susținut un discurs în fața moldovenilor. Șefa statului a asigurat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. De menționat că președinta a vorbit în cinci limbi la Adunarea „Moldova Europeană”. Deși cea mai mare parte a discursului a fost în română, aceasta a adresat un mesaj și în rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară.

Și președinta Parlamentului European Roberta Metsola, aflată la Chișinău – la Adunarea „Moldova Europeană”, a vorbit de pe scena din PMAN. Metsola a spus că vrea să fie alături de Moldova, atunci când țara va începe negocierile privind aderarea la UE. „Sperăm că în acest an”, a menționat oficialul.

La sfârșitul Adunării „Moldova Europeană” a fost adoptată rezoluția „Moldova Europeană”. Prin acest document, moldovenii și-au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: