Roberta Metsola către Maia Sandu, la Chișinău: Vreau să fiu alături de dumneavoastră atunci când Moldova va deschide oficial negocierile, sperăm că în acest an
Full Article 3 minutes read

Roberta Metsola către Maia Sandu, la Chișinău: Vreau să fiu alături de dumneavoastră atunci când Moldova va deschide oficial negocierile, sperăm că în acest an

Președinta Parlamentului European Roberta Metsola, aflată la Chișinău – la Adunarea „Moldova Europeană”, a vorbit inclusiv în limba română. Roberta Metsola a spus că vrea să fie alături de Moldova, atunci când țara va începe negocierile privind aderarea la UE. „Sperăm că în acest an”, a menționat președinta Parlamentului European. 

Dragi europeni, sunt mândră să fiu astăzi alături de voi, în fața aceastei mulțimi mari de oameni care cred într-un viitor european pentru moldova. Am venit să fiu alături de voi și de Maia Sandu pentru a vă aduce un singur mesaj: Europa este Moldova, Moldova este Europa”, a spus președinta Parlamentului European.

Roberta Metsola a adăugat că moldovenii merită să aibă aceleași drepturi ca și restul cetățenilor UE.

Pentru oamenii tineri, ca să aibă acces la aceleași șanse ca și copiii mei, pentru femeile care își doresc aceleași drepturi de a-și atinge potențialul, la fel ca toată familia europeană. Europa este familia voastră și este dreptul vostru de a vă alege soarta țării”, a comunicat Metsola.

Voi alegeți Europa, iar Europa vă va întâmpina cu brațele și inimile deschise”, a adăugat președinta Parlamentului European.

Ea a mai spus că „nu există puteri mici și puteri mari în Europa”.

Noi credem în oportunități pentru toți, în egalitate și libertate. Voi veți aduce o bucată de Moldova în Europa, și veți face Europa mai puternică. Noi credem în aceleași valori, împărțim aceleași viziuni. Împreună putem face față oricărei provocări. Pentru că Moldova este parte din familia europeană, iar această familie va fi mereu alături de voi. Moldova nu este singură! Sunt onorată să fiu alături de Maia Sandu”, a menționat ea, adăugând că „Maia Sandu este o femeie care întruchipează ce înseamnă să fii european: un lider care inspiră, un președinte care are curajul de a schimba cursul istoriei în Moldova și care va schimba fața Europei”.

„Doamna președinte, vreau să fiu alături de dumneavoastră atunci când țara dumneavoastră măreață va deschide oficial negocierile, sperăm că în acest an”, a mai spus președinta Parlamentului European.

Dragi prieteni, trăim vremuri de instabilitate. Dar puteți fi mândri de faptul că cei care încearcă să vă destabilizeze țara nu au avut succes. Moldova rezistă cu demnitate în pofida pericolelor și a provocările. Lumea v-a văzut curajul atunci când ați respins pericolul rusesc, atunci când ați ales democrația și nu autocrația, libertatea în loc de frică”, a precizat Metsola.

Ea a spus că lumea a remarcat generozitatea extraordinară a Moldovei „față de poporul ucrainean”.

V-ați deschis inimile și casele pentru a primi copii, femei și bărbați. Ați trimis ajutoare umanitare. Ați făcut asta pentru că credeți în valorile noastre comune și în principiile solidarității”, a conchis președinta Parlamentului European.

***

De precizat că NM transmite live Adunarea „Moldova Europeană”. Evenimentul are două părți: adresări către cetățeni și un program artistic.

Adunare „Moldova Europeană” are loc la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale și orașe europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: