Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 41. Maladia a ajuns și în Franța
Full Article 2 minutes read

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 41. Maladia a ajuns și în Franța

Autoritățile din China au cofirmat 15 noi decese din cauza coronavirusului care face ravagii ultimele săptămâni. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 41, iar cel al îmbolnăvirilor – la aproape 1.300. Între timp, prezența maladiei a fost confirmată și în Europa, scrie BBC, sâmbătă, 25 ianuarie. 

Încă 15 decese au fost înregistrate în provincia Hubei, unde a izbucnit focarul. Se întâmplă în timp ce în China au început celebrările dedicate Anului Nou, una dintre cele mai importante sărbători naționale. Totuși, în unele orașe, evenimetele au fost anulate. Iar în localitatea Wuhan a început construcția unui nou spital. Autoritățile își propun ca acesta să fie gata timp de numai 6 zile. Instituția va avea capacitatea de 1000 de locuri, scrie Business Insider.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 41. Maladia a ajuns și în Franța

Business Insider

Farmaciile din Wuhan încep să rămână fără medicamente, iar spitalele din oraș sunt luate cu asalt, mai scrie BBC.

Unul dintre cele mai recente decese este cel al unui doctor dintr-un spital din Hubei. Între timp, virusul periculos a ajuns în Europa. În Franța au fost confirmate deja trei cazuri. Primul a fost înregistrat în regiunea Bordeaux, iar alte două în cea a Parisului, a anunțat ministrul francez al Sănătății vineri noaptea.

Un alt caz a fost confirmat în Australia. Și în SUA a fost confirmat al doilea caz de îmbolnăvire – la Chicago. Singapore a confirmat cel de al treilea caz – fiul unui pacient. Nepal a anunțat primul caz, la fel ca și Taiwan. În Thailanda sunt deja cinci cazuri de îmbolnăviri, iar în Japonia, Vietnam și Coreea de Sud – câte două.

În Marea Britanie sunt în curs de investigație 14 pacienți. Și în Canada au fost înregistrate cazuri suspecte, însă diagnosticul nu a fost, deocamdată, confirmat.

Coronavirusul de tip nou se manifestă la persoanele infectate cu febră, iar apoi apare tusea uscată. Circa într-o săptămână apar dificultăți de respirație, iar unii pacienți au nevoie de spitalizare. Potrivit medicilor, aproximativ o pătrime dintre cazuri pot deveni grave.