TSN

Numărul elevilor din țară infectați cu COVID-19 este în creștere. Care este situația în grădinițe?

Conform ultimelor date actualizate, la data de 19 februarie, 15 instituții de învățământ general din țară activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 261 de clase. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 363, iar 6602 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 317 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 319 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 119 de persoane, iar alte 120 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 15-19 februarie, au fost înregistrați 27 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 28 – cadre didactice și 15 din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 20 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 15-19 februarie, avem 16 studenți testați pozitiv cu Covid-19, în autoizolare se află 24. 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, iar 3 persoane au fost plasate în regim de autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 18 persoane, iar 2 au fost plasate în regim de carantină.

În învățământul de educație timpurie, 18 grădinițe și 48 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 26,  iar alți 1815 de copii se află în autoizolare. 103 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 158 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 84 de persoane, iar alte 170se află în autoizolare.

Menționăm că bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 176 752.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: