„O acțiune iresponsabilă”. Reacția ministrului Justiției, după ce Maia Sandu a întors în parlament o Strategia privind justiția
Full Article 2 minutes read

„O acțiune iresponsabilă”. Reacția ministrului Justiției, după ce Maia Sandu a întors în parlament o Strategia privind justiția

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, după ce președinta Maia Sandu a întors în parlament Legea privind aprobarea Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

Fadei Nagacevschi a amintit că, recent, proiectul respectiv a fost discutat în cadrul unei ședințe care s-a desfășurat la guvern și la care a aparticipat și consilierul prezidențial Olesea Stamate.

„Recent, în cadrul unei întruniri extinse la Guvern, Olesea Stamate, consilier prezidențial a declarat că Președintele va promulga Strategia și Planul de acțiuni pe justiție. Azi, Președintele a restituit aceste documente Parlamentului. Această acțiune iresponsabilă va afecta cu certitudine imaginea RM. Sunt convins că Parlamentul va da dovadă de responsabilitate, spre deosebire de Președinte. Mă bucur că avem o republică parlamentară”, a scris Nagacevschi.

Stimați prieteni,

La 26.01.2021 APCE a recomandat țării noastre, printre altele:

– să implementăm strategia și…

Publicată de Fadei Nagacevschi pe Miercuri, 17 februarie 2021

Amintim că președinta țării Maia Sandu a anunțat pe 17 februarie că a întors în parlament Legea privind aprobarea Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia. Aceasta susține că din proiectul de lege ar lipsi anumite elemente cheie, inclusiv implementarea mecanismului de evaluare externă a judecătorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: