O aeronavă a Armatei Naționale va efectua zboruri la Florești și Bălți. Precizările Ministerului Apărării
Full Article 2 minutes read

O aeronavă a Armatei Naționale va efectua zboruri la Florești și Bălți. Precizările Ministerului Apărării

O aeronavă a Armatei Naționale va putea fi văzută în raionul Florești și municipiul Bălți pe 4 și pe 5 aprilie. Aceasta va efectua zboruri în zona Centrului de instruire al Regimentului de aviație „Decebal” din Mărculești dar și a Centrului de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova” din Bălți. Acțiunea face parte dintr-un exercițiu multinațional, la care participă militarii de la „Fulger” începând cu 2009. Pe lângă militarii moldoveni, la exercițiul curent participă militari români și americani. 

Ministerul Apărării a atenționat populația că, în perioada 4-5 aprilie curent, se vor efectua zboruri de instrucție cu aeronava din dotarea Armatei Naționale. Acțiunea are loc în contextul desfășurării exercițiului multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training).

Zborurile vor avea loc în perimetrul zonei Centrului de instruire al Regimentului de aviație „Decebal” din Mărculești precum și a Centrului de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova” din Bălți. Exercițiul multinațional are loc în perioada 1-19 aprilie curent, cu participarea militarilor moldoveni, români și americani, având ca scop antrenarea în comun, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. „JCET-2024” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024″, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Instituția a adăugat că militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: