dse.md

O autocisternă, încărcată cu 26 tone de benzină, s-a răsturnat în raionul Taraclia: combustibilul s-a scurs pe carosabil FOTO 

O autocisternă încărcată cu 26 tone de benzină s-a răsturnat și a derapat de pe traseu. Cazul a avut loc ieri, în apropierea localității Balabanu, raionul Taraclia. La moment, pompierii efectuează lucrări de pompare a benzinei, iar după aceasta autocisterna răsturnată urmează a fi ridicată cu o automacara de mare tonaj.

În seara zilei de 9 februarie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din sudul țării au fost solicitați să intervină pe traseul R32, în apropierea localității Balabanu, raionul Taraclia.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:07, iar conform datelor înregistrate, o autocisternă încărcată cu 26 tone de benzină s-a răsturnat și a derapat de pe traseu. La fața locului pentru asigurarea pazei antiincendiare au fost îndreptate două echipe de pompieri.

Ajunși, salvatorii au stabilit că în urma accidentului, conducătorul autovehiculului nu a avut de suferit, iar urmare a inversării benzina s-a scurs pe carosabil prezentând pericol de incendiu.

Angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare a circa 40% de benzină scursă, fiind asigurată paza antiincendiară. La moment, pompierii continuă lucrările de pompare, iar după efectuarea acestora autocisterna răsturnată urmează a fi ridicată cu o automacara de mare tonaj.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

dse.md
dse.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Moldova Fruct

Moldova va putea exporta mai multe produse pe piața europeană: Acord extins între Chișinău și Bruxelles

Uniunea Europeană extinde accesul produselor moldovenești pe piața comunitară. Joi, 24 iulie, UE și Republica Moldova au convenit să revizuiască și să actualizeze termenii comerciali ai Zonei de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare (DCFTA).

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, este „un pas important către consolidarea unei relații comerciale stabile, echilibrate și de lungă durată”, în special în contextul avansării Moldovei pe calea aderării la UE.

Beneficiile pentru Moldova

Deși majoritatea exporturilor moldovenești beneficiază deja de acces fără taxe vamale în baza actualului Acord de Asociere UE–Moldova, termenii revizuiți aduc oportunități comerciale suplimentare.

Uniunea Europeană va majora cotele tarifare pentru prune, mere, struguri de masă și cireșe din Republica Moldova, pentru a reflecta volumele comerciale recente.

Totodată, importurile de suc de struguri, roșii și usturoi vor fi complet liberalizate, cu o singură excepție tehnică aplicabilă roșiilor (componentă specifică din sistemul de prețuri la intrare).

La rândul său, Republica Moldova a convenit să îmbunătățească accesul pentru anumite exporturi agricole europene. Astfel cotele vor fi majorate pentru carne de porc și carne de pasăre și vor fi introduse noi cote tarifare pentru carne congelată dezosată, lapte și unt.

Accesul extins pe piața UE va fi condiționat de alinierea Moldovei la standardele europene, în special cele privind siguranța alimentară și utilizarea pesticidelor – o condiție integrată în logica procesului de aderare la UE.

Ambele părți vor avea posibilitatea de a activa mecanisme de protecție, în cazul unor dezechilibre comerciale.

Acordul prevede o revizuire planificată în anul 2027, care va ține cont de progresele Moldovei în procesul de aderare la UE, gradul de integrare a pieței moldovenești cu cea a UE, utilizarea cotelor comerciale convenite, evoluția capacităților de producție și import, precum și interesele și sensibilitățile ambelor părți.

Amintim că Acordul de Asociere UE–Moldova a fost semnat în iunie 2014 și a intrat integral în vigoare în iulie 2016. DCFTA este o parte esențială a acestui acord.

Acesta oferă acces fără taxe vamale pentru majoritatea produselor moldovenești, reduce tarifele pentru exporturile europene în Moldova și eficientizează procedurile vamale.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: