O avocată a cerut 1500€ pentru amnistierea unui tânăr. Ce pedeapsă i-a aplicat instanța
Full Article 2 minutes read

O avocată a cerut 1500€ pentru amnistierea unui tânăr. Ce pedeapsă i-a aplicat instanța

O avocată din municipiul Chișinău a cerut 1500 de euro ca să exercite influență asupra judecătorilor și procurorilor într-o cauză penală. Procesul de judecată a durat mai bine de 4 ani.

Potrivit Procutarurii Generale (PG), avocata a cerut în decembrie 2016 circa 1500 de euro pentru a exercita influență asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râșcani și procurorilor din cadrul Procuraturii Râșcani. Femeia ar fi trebuit să influențeze organele competente pentru ca acestea să aplice actul de amnistie asupra unui tânăr, cu reducerea termenului de pedeapsă în partea neexecutată și liberarea lui înainte de termen.

Din cei 1500 euro ceruți, la 8 februarie 2017 în biroul avocatei a fost transmisă suma de 600 euro sub controlul ofițerilor de urmărire penală.

Totodată, avocata a falsificat un contract de asistență juridică pentru atribuirea unui caracter legal primirii acelor bani.

După mai bine de 4 ani, la data de 24 noiembrie 2022, instanța a recunoscut vinovată inculpata. Aceasta a fost liberată de pedeapsă penală în legătură cu expirarea termenului de prescripție în dosarul intentat pentru trafic de influență. Iar pentru deținerea și folosirea documentelor oficiale false i-a fost aplicată o pedeapsă sub formă de amendă în valoare de 30 000 lei și privarea dreptului de a exercita activitatea de avocat pe un termen de 4 ani.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: