O bere pentru fiecare doză de vaccin anti-Covid. Metoda prin care un stat american promovează imunizarea
Full Article 2 minutes read

O bere pentru fiecare doză de vaccin anti-Covid. Metoda prin care un stat american promovează imunizarea

Fiecare locuitor al statului american New Jersey, care se va imuniza împotriva coronavirusului, va primi, gratis, o bere, scrie Euronews. Autoritățile speră să crească în acest mod rata de vaccinare.

„Fiecare locuitor al statului New Jersey care va administra prima doză de vaccin pe parcursul lunii mai și va prezenta un document care să confirme acest fapt în una dintre berăriile care participă la program, va primi o bere gratis”, a declarat guvernatorul Phil Murphy.

Programul are menirea de a crește popularitatea vaccinurilor în rândul locuitorilor statului New Jersey și este valabilă pentru persoanele cu vîrsta mai mare de 21 de ani. Autoritățile locale speră să accelereze, în acest mod, campania de imunizare și să atingă numărul de 4,7 mln de persoane vaccinate până la sfârșitul lunii iunie. Deocamdată, peste 3,2 mln din populația totală de 8,8 mln de locuitori ai statului respectiv au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

Un studiu efectuat în februarie de Pew Research Center arată că 69% dintre americani sunt gata să se vaccineze împotriva coronavirusului. În același timp, datele Centrului pentru controlul și profilaxia bolilor din SUA arată că 44,4% din populația Americii (peste 147,5 mln de oameni) a fost imunizată cu cel puțin o doză de vaccin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: