O comisie de evaluare va veni cu „opinii imparțiale”. Reacția Ministerului Sănătății la declarațiile medicului de la Cahul
Full Article 2 minutes read

O comisie de evaluare va veni cu „opinii imparțiale”. Reacția Ministerului Sănătății la declarațiile medicului de la Cahul

Ministerul Sănătății va trimite la Cahul o comisie, care va evalua situația din cadrul instituției medicale. Reacția vine după ce șeful secției COVID-19 de la spitalul din Cahul, Anatolii Malcov, a demisionat. În cadrul unei emisiuni a portalului ziuadeazi.md, acesta a spus că în secție lucrează un singur medic și două asistente medicale cu 55 de pacienți. Mai mult, secția este arhiplină, iar spitalele din Chișinău nu mai acceptă transferurile de pacienți în stare gravă.

„Cu referire la declarațiile medicului de la Cahul, noi le considerăm declarații individuale. Noi nu atestăm un așa fenomen, însă noi ne-am sesizat în privința acestuia”, a declarat Svetlana Lupu, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești.

„La nivelul Ministerului Sănătății este instituită o comisie de evaluare și suport, care se va deplasa la Cahul pentru a veni cu opinii imparțiale privind ceea ce se întâmplă la Cahul. Mai mult ca atât, am solicitat informații de la managerul spitalului, dar și de la fondator pentru a clarifica pozițiile și lucrurile interne care se întâmplă la Cahul. Vă vom informa despre rezultatele acestei investigații”, a mai spus Svetlana Lupu.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății, până în prezent, în Cahul au fost confirmate 544 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 243 de pacienți s-au însănătoșit, iar 14 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: