O deputată PAS insistă ca secțiile de votare pentru prezidențiale să fie amplasate în școli și grădinițe
Full Article 2 minutes read

O deputată PAS insistă ca secțiile de votare pentru prezidențiale să fie amplasate în școli și grădinițe

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Doina Gherman, susține că recomandarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) primarilor, de a nu organiza secţii de vot în incinta instituţiilor de învăţământ și de a găsi, până pe 26 septembrie, alte spaţii pentru acest scop, este abuzivă. Potrivit acesteia, organizarea scrutinului prezidențial în spații noi va crea haos.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Doina Gherman scrie că organizarea scrutinului prezidențial în spații noi va provoca creșterea riscului de răspândire a noului coronavirus.

„Înţelegem că grija pentru sănătatea publică este prioritară, dar organizarea alegerilor în spaţii total nepregătite pentru acest scop, din contra va creşte pericolul pentru sănătatea oamenilor”, a scris Doina Gherman.

Deputata PAS susține că aproape jumătate din numărul secţiilor de vot sunt amplasate în şcoli şi grădiniţe, instituţii spaţioase, cu acces public, comode pentru oamenii în etate şi pentru cei cu dizabilități.

„Nu credem că în 10 zile se va putea soluţiona această problemă. De unde vor găsi primarii localuri special amenajate, pentru a garanta votarea în siguranţă? Considerăm că este o decizie abuzivă, netransparentă, nedemocratică, care va crea haos şi va împiedica cetăţenii să-şi exercite dreptul fundamental la vot. Vom contesta această decizie şi vom insista pe organizarea unor alegeri libere şi corecte”, a precizat Gherman.

Comisia Electorală Centrală a îndemnat primarii să nu organizeze secţiile de vot în incinta instituţiilor de învăţământ,…

Posted by Doina Gherman on Wednesday, September 16, 2020

CEC nu a comentat deocamdată declarațiile Doinei Gherman.

Precizăm că și candidatul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi a făcut astăzi declarații la acest subiect. Primarul de Bălți a propus ca ziua de după alegerile prezidențiale (2 noiembrie) să fie declarată liberă, pentru ca autoritățile să poată dezinfecta așa cum trebuie spațiile din interiorul școlilor și ale grădinițelor. Potrivit acestuia, din cele 58 de secții de votare care sunt în orașul Bălți, 48 sunt amplasate în școli și grădinițe, iar primăria orașului nu știe, deocamdată, unde să amenajeze secțiile de votare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: