O fabrică de producere ilegală a țigărilor, descoperită în Chișinău: Trei bărbați au fost reținuți, iar 127 000 de țigări, care urmau să ajungă în Ucraina – ridicate
Full Article 2 minutes read

O fabrică de producere ilegală a țigărilor, descoperită în Chișinău: Trei bărbați au fost reținuți, iar 127 000 de țigări, care urmau să ajungă în Ucraina – ridicate

O fabrică clandestină de producere a țigărilor din Chişinău a fost depistată de ofițerii Serviciului de Informații şi Securitate (SIS), de comun cu procurorii Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate 127 000 de țigări și opt milioane de pachete de ambalare, iar trei membri ai unui grup infracțional au fost reținuţi.

Conform SIS şi PCCOCS, descinderile au avut loc la domiciliile persoanelor reținute, precum și la alte depozite clandestine, unde erau stocate consumabile și materie primă destinate producerii țigărilor. Marfa urma să ajungă prin contrabandă în Ucraina.

„Schema a fost documentată de oamenii legii timp de trei luni, după care au urmat perchezițiile, desfășurate într-un imobil specializat în prelucrarea tutunului finit pentru țigări, la domiciliile persoanelor reținute, precum și la alte depozite clandestine unde erau stocate consumabile și materie primă destinate producerii țigărilor”, anunță oamenii legii.

În imobile au fost depistate trei linii de producere a țigărilor care asigurau întregul proces (fărâmițarea, fermentarea tutunului, producerea și ambalarea țigărilor).

Suplimentar, au fost ridicate circa două tone de tutun finit/fermentat pentru fabricarea țigărilor.

Cei trei bărbați reţinuţi au vârste de 34, 49 și 58 de ani. Aceștia-și aveau atribuite diferite sarcini: responsabilul de gestionarea procesului de producere, unul din organizatorii schemei ilicite și inginerul care asigura funcționarea utilajelor. După reținerea acestora, procurorii PCCOCS au obținut la judecătorul de instrucție aplicarea arestului preventiv, pentru 30 de zile, în privința a doi din aceștia, urmând ca instanța să examineze și al treilea demers.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor membri care ar fi implicați în activitatea ilicită, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Din imaginile difuzate de SIS rezultă că în această fabrică clandestină erau contrafăcute în special ţigări de marca Lira, care sunt comercializate angros şi cu amănuntul în pieţele din Chişinău şi alte oraşe din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: