O femeie în vârstă de 103 ani din Iran, care a fost diagnosticată cu COVID-19, s-a însănătoșit
Full Article 2 minutes read

O femeie în vârstă de 103 ani din Iran, care a fost diagnosticată cu COVID-19, s-a însănătoșit

O femeie în vârstă de 103 ani din orașul iranian Semnan, care a fost diagnosticată cu COVID-19, s-a însănătoșit, informează portalul Hromadske

„Femeia a fost tratată de coronavirus la spitalul din Semnan timp de o săptămână, s-a recuperat complet și a fost externată”, a declarat Navid Danayi, rectorul Universității de Științe Medicale din Semnan.

Recent, un bărbat în vârstă de 100 de ani din China s-a vindecat de COVID-19 şi a fost externat din spital după 13 zile de tratament.

Menționăm că la nivel mondial au fost confirmate 203 612 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 8 229 de persoane au murit, iar 82 866 s-au însănătoșit. În prezent, țările cele mai afectate rămân Italia, Iran și Spania.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:

1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: