echomsk.spb.ru

O femeie, ținută captivă timp de 14 ani de un bărbat din Rusia. Mama suspectului: „Trăia ca o regină”

Un bărbat din Rusia, în vârstă de 51 de ani, care a ținut captivă, a torturat și a violat o femeie timp de 14 ani, a fost trimis în închisoare pentru cel puțin două luni. Mama bărbatului, în vârstă de 72 de ani, care locuia în aceeași casă și care l-ar fi ajutat în comiterea infracțiunii, a scăpat de arest, conform deciziei tribunalului din Celiabinsk, scrie publicația Kosa.

Înainte de începerea procesului, mama bărbatului le-a spus reporterilor că Ecaterina, care a fost ținută ostatică timp de 14 ani, ar fi trăit cu ei de bunăvoie: „Catea a trăit de bunăvoie. Avem toate ușile deschise – intrați, fugiți”. Mai mult, femeia susține că fata ar fi trăit la ei „ca o regină”: „Este adult, s-a stabilit cu fiul meu. Ea a trăit ca o regină, nu a lucrat. Ea nu a făcut nimic”.

Vladimir este acuzat că a răpit-o, bătut-o și violat-o pe Ecaterina, precum și de uciderea unei alte fete. Mama lui a fost acuzată doar de răpire. Anchetatorii cred că mama inculpatului l-a ajutat ​​să o țină pe femeia în casă.

Sora Ecaterinei, Elena, a povestit pentru Baza clipele de coșmar prin care a trecut sora sa în cei 14 ani.

„Mi-a zis că bărbatul o ținea, o lega, îi lega mâinile și îi sigila gura cu bandă. Era acolo cu mama lui. Avea grijă de ea, o ajuta la curățenie, la gătit. Ea spune că mama lui părea că o trata bine”, a spus sora Ecaterinei.

Potrivit sursei, Ecaterina nu ar fi fost singura femeie răpită de inculpat. Acesta ar mai fi răpit o fată, pe care ar fi înjunghiat-o în timpul unei certe. Ecaterina i-a povestit surorii sale că a fost impusă de răpitor să îngroape, împreună cu el, cadavrul fetei. Elena a adăugat că mama răpitorului a fost cea care a sunat medicii, când acesta a început să se comporte agresiv. După ce medicii l-au internat pe bărbat, ea i-ar fi spus Ecaterinei să fugă.

Potrivit anchetatorilor, Ecaterina ar fi fost răpită în toamna anului 2009. Bărbatul ar fi invitat-o acasă la el, după ce a cunoscut-o. Ajunși la domiciliul său, el i-a spus că a răpit-o și a închis-o într-o odaie, cu lacăt. La geamuri au fost instalate gratii, pentru ca fata să nu poată fugi. Periodic, el a violat și maltratat femeia. Pentru faptele sale, bărbatul riscă cel puțin 25 de ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

NewsMaker

În regiunea transnistreană vor fi majorate tarifele la serviciile comunale

Începând cu 1 ianuarie 2026, în regiunea transnistreană vor crește prețurile la gaz, electricitate, apă și încălzire. Despre aceasta a anunțat pe 28 iulie organul executiv local într-un comunicat de presă.

Astfel, tariful la gaz pentru consumatorii casnici va crește cu 3% — până la 1,75 ruble per metru cub. Electricitatea se va scumpi cu 5% și va costa 1,5 ruble per kWh. Apa va fi mai scumpă cu 8%, ajungând la 10,54 ruble per metru cub.

Tariful pentru încălzirea centralizată se va majora cu 5% — până la 769,83 ruble per gigacalorie. În schimb, încălzirea de la centralele autonome va fi puțin mai ieftină — până la 578,9 ruble (anul acesta fiind 586,21 ruble).

Amintim că, pe 18 iunie anul acesta, liderul de facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că regiunea transnistreană se confruntă cu riscul unui „colaps financiar și social”. Prăbușirea economică bruscă a provocat o criză energetică, cu care regiunea s-a confruntat la începutul anului 2025. Rusia a întrerupt livrările de gaz către stânga Nistrului. Din această cauză, localnicii de pe malul stâng al Nistrului au trăit mai bine de o lună fără gaz, căldură, apă caldă și cu pene de curent programate.

În februarie, Chișinăul și Tiraspolul au ajuns la un acord privind modul de livrare a gazului în regiunea transnistreană. Această schemă, potrivit autorităților de la Tiraspol, este finanțată printr-un credit din partea Rusiei. Gazul este livrat de compania maghiară MET prin intermediul Moldovagaz, iar plata este făcută de o companie din Dubai (numele ei nu este cunoscut). Atunci, Chișinăul a anunțat că vor fi livrate până la 3 milioane de metri cubi zilnic, pentru a fi acoperit strictul necesar al regiunii, dar nu și pentru a reporni producția industrială. Cu toate acestea, autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au decis să încheie mai devreme sezonul de încălzire, iar ulterior s-a aflat că marile întreprinderi industriale — care alimentează în mare parte bugetul regiunii — și-au reluat activitatea.

În iunie a apărut informația că regiunea se confruntă din nou cu probleme în ceea ce privește livrarea gazului. Volumul producției industriale a scăzut aproape la jumătate în această perioadă. Scăderea în sectorul energetic a constituit 51,5%, iar în metalurgia feroasă — 68%. Doar industria alimentară, care deservește piața internă a regiunii, a fost afectată într-o măsură mai mică. Exporturile regiunii transnistrene s-au redus cu 31,5%, iar asta fără a lua în calcul exportul de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan către malul drept al Nistrului.

Criza, însă, nu s-a încheiat aici. La începutul lunii iunie, stațiile PECO au încetat să mai vândă gaz. De asemenea, organul executiv local a anunțat că salariile vor fi plătite în tranșe, dar nu mai rar de o dată pe lună. Totodată, legislativul nerecunoscut de la Tiraspol a decis redirecționarea încasărilor curente din bugetele locale către cel al regiunii.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: