Femeie ucisă de racheta din Dnipro, condusă pe ultimul drum. Mesaj emoționant: „Mama mea a fost cea mai frumoasă, deșteaptă și bună fată pe care am cunoscut-o”
Full Article 4 minutes read

Femeie ucisă de racheta din Dnipro, condusă pe ultimul drum. Mesaj emoționant: „Mama mea a fost cea mai frumoasă, deșteaptă și bună fată pe care am cunoscut-o”

Un copil din Ucraina a adresat un mesaj de adio mamei sale, Irina Salamatenko, care a decedat în urma atacului rusesc cu rachetă asupra blocului de locuit din Dnipro. Mesajul a fost publicat de către soțul femeii, după ce aceasta a fost condusă pe ultimul drum.

Igor Salamatenko scrie că nu este o persoană publică și nu are cont de Facebook, din acest motiv a decis să posteze scrisoarea fiului său pe pagina soției sale. Telefonul acesteia a fost recuperat de sub dărâmături, iar mai târziu i-a fost adus bărbatului, care l-a acel moment se afla internat de urgență în spital.

Fiul nostru Igor i-a scris o scrisoare mamei sale și tuturor celor care au putut veni la înmormântare. Nu am corectat niciun cuvânt. Acesta este textul său, pe care, cu permisiunea sa, îl voi publica în memoria și în onoarea ei”, a scris bărbatul.

Mama mea a fost cea mai frumoasă, frumoasă, inteligentă și bună fată pe care am cunoscut-o vreodată. O persoană ca mama mea este pur și simplu imposibil de descris în cuvinte, nu există filosofi care să găsească acele cuvinte, nu există dicționare care să conțină cuvintele care să se potrivească cu bunătatea, caracterul și sufletul ei, așa cum spune tatăl meu – „Era unică…”. Și era într-adevăr, perfectă în toate… Am iubit-o pe mama la infinit și vom continua să o iubim, zâmbetul ei îi făcea pe toți ceilalți să zâmbească, cuvintele ei calde te făceau să simți acea căldură în piept, iar frumusețea și înfățișarea ei îți hipnotizau privirea…”, se arată în mesajul copilului.

Băiatul scrie că mama sa era dentinst de profesie, dar făcea și voluntariat, ajuntând forțele militare ucrainene să lupte pentru libertate țării. Acesta scrie că Ucraina „nu le va ierta rușilor niciodată ceea ce au făcut cu patria” lor.

Am călătorit des cu familia, ne-am iubit și ne vom iubi, ne-am îmbrățișat, am râs, am plâns împreună și am fost mereu împreună în ciuda circumstanțelor și a distanței fizice dintre noi, întotdeauna am fost, suntem și vom fi o familie puternică, chiar dacă acum nu o mai putem vedea pe mama în apartamentul nostru, nu-i mai auzim vocea frumoasă și angelică, nu mai putem mânca borșul delicios al mamei, pe care toți bucătarii din lume l-ar putea invidia, nu mai aud eternul ei „fă patul” și „spală-te pe dinți”. Nu pot să-i scriu că mă doare capul și să o întreb ce pastile să iau ca să mă fac bine, dar totuși a rămas cu noi, nu a plecat nicăieri”, a mai scris copilul.

Irina Salamatenko a fost condusă pe ultimul drum pe 18 ianuarie.

Pricizăm că, pe 14 ianuarie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina. Una dintre ele a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnipro. în urma atacului și-au pierdut viața 44 de persoane. Printre acestea se numără și 5 copii, cel mai mic fiind un băiețel de nici măcar un an. Alte 39 de persoane au fost salvate de sub dărâmăturile blocului de locuit.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a comentat cele întâmplate: „Memorie veșnică celor ale căror vieți au fost răpite de teroarea rusă. Lumea trebuie să oprească acest rău. Continuă căutările sub dărâmături. Luptăm pentru fiecare om, pentru fiecare viață. Îi vom găsi pe toți cei care se fac responsabili. Toți vor fi trași la răspundere”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: