O fetiță de 10 ani din raionul Râșcani s-a înecat. Scafandrii i-au recuperat corpul de la o adâncime de trei metri
Full Article 1 minutes read

O fetiță de 10 ani din raionul Râșcani s-a înecat. Scafandrii i-au recuperat corpul de la o adâncime de trei metri

O fetiță de 10 ani s-ar fi înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost scos la suprafață în dimineața de 31 iulie, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Apelul la serviciile de urgență a fost înregistrat pe data de 30 iulie la ora 22:18.  Potrivit informațiilor preliminare, o fetiță de 10 ani s-ar fi înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani.

Pentru efectuarea lucrărilor de căutare pe apă la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice, cadavrul minorei a fost depistat către ora 07:30, a doua zi. Acesta a fost recuperat de scafandrieri de la o adâncime de trei metri.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele de drept. În acest context, IGSU îndeamnă repetat adulții să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul, dar și aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor și râurilor din țară.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54  persoane, inclusiv 5 minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: