O fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat într-un parc din sectorul Botanica al capitalei
Full Article 2 minutes read

O fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat într-un parc din sectorul Botanica al capitalei

Doi copii – o fetiță de 11 ani și un băiețel de 6 ani s-au electrocutat în timp ce se jucau în parcul „Sarmizegetusa” din sectorul Botanica al Chișinăului. Tragedia s-a produs în după-amiaza de 18 iulie. Informația a fost confirmată pentru NM de poliția capitalei. Minorii au fost transportați la spital. Din păcate, la scurt timp, fetița a decedat.

Update (21:30) Inspectoratul General al Poliției a publicat un comunicat de presă.

„Preliminar, băiețelul de 6 ani și fetița de 11 ani se jucau în parc, iar la un moment dat ar fi atins niște fire care au produs un scurtcircuit. Copiii au fost imediat preluați de ambulanță și transportați la spital, însă, cu regret, fetița a decedat. La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate. Pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele”, precizează poliția.

Update (19 iulie) Primăria Chișinău a declarat pentru NewsMaker că în cazul incidentului tragic din sectorul Botanica nu este vorba despre cabluri care atârnau. Instituția a spus că așteaptă rezultatele anchetei organelor de drept. Între timp, responsabilii din cadrul Primăriei s-au întrunit într-o ședință. „Ținând cont că am avut temperaturi înalte de peste 40 de grade mai multe zile la rând, specialiștii spun că ar putea fi situație în legătură cu acest fapt”, au comunicat reprezentanții Primăriei, adăugând că în acest sens „s-au luat măsuri imediate de securizare”. Detalii AICI.

Băiatul de 6 ani, electrocutat în timp ce se juca într-un parc din Chișinău, se află în stare gravă la spital, dar stabilă. Informația a fost comunicată pentru NewsMaker de purtătorul de cuvânt al Institului Mamei și Copilului, unde a fost internat minorul. Copilul a fost transferat în secția de reanimare. În prezent se află sub supravegherea medicilor. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: