O gunoiște din Chișinău ar urma să fie închisă: o compania turcă va supraveghea lucrările 
Full Article 2 minutes read

O gunoiște din Chișinău ar urma să fie închisă: o compania turcă va supraveghea lucrările 

Gunoiștea din sectorul Ciocana al capitalei ar urma să fie închisă. Iar o companie turcă a fost aleasă să supravegheze lucrările. Regia Autosalubritate a semnat un contract în acest sens. Potrivit întreprinderii, în perioada următoare va fi semnat și un contract cu o companie care va executa lucrările. Totodată, a menționat întreprinderea, este prevăzută construcția unei noi „stații de transfer cu o linie de sortare a deșeurilor municipale”. 

Întreprinderea municipală Regia Autosalubritate a anunțat despre semnarea unui contract, pe 2 august, cu compania turcă „LIV MUH MUS INS LTD”. Cea din urmă va „supraveghea lucrările de recultivare și închidere a depozitului temporar de gunoi din sectorul Ciocana al capitalei”. Totodată, potrivit întreprinderii, contractul prevede supravegherea „construcției unei noi stații de transfer cu o linie de sortare a deșeurilor municipale”.

Potrivit Regiei Autosalubritate, contractul a fost semnat după ce compania turcă a devenit câștigătoarea licitației desfășurate pe ECEPP, platforma electronică de achiziții a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Compania va avea rolul de a supraveghea toate etapele lucrărilor de recultivare și închidere a gunoiștii temporare din sectorul Ciocana al capitalei, asigurând respectarea strictă a normelor și reglementărilor în vigoare. De asemenea, compania va supraveghea construcția unei stații de transfer moderne, echipată cu o linie de sortare a deșeurilor, ceea ce va permite gestionarea deșeurilor municipale într-un mod mai eficient și ecologic”, au precizat reprezentații întreprinderii.

Întreprinderea a adăugat că, în perioada următoare, va semna un contract cu o companie care va executa efectiv lucrările.

Potrivit sursei, proiectul este finanțat de către Primăria Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: