O judecătoare din Moldova a născut al 7-lea copil: „Îmi vine să cânt și să plâng de bucurie”
Full Article 2 minutes read

O judecătoare din Moldova a născut al 7-lea copil: „Îmi vine să cânt și să plâng de bucurie”

Judecătoarea Marina Rusu, care activează în cadrul Judecătoriei Cahul, sediul Taraclia, a devenit mamă pentru a șaptea oară. Femeia a născut o fetiță pe 31 ianuarie, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din Chișinău. Veste a fost dată de judecătoare la două zile după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis ca aceasta să fie reevaluată de Comisia Pre-Vetting, după ce nu a promovat anterior evaluarea.

Marina Rusu a anunțat pe Facebook că a născut o fetiță pe 31 ianuarie, la ora 00:04. Magistrata a precizat că bebelușul a venit pe lume cu greutatea de 2 900 grame și 48 cm în înălțime.

Mirosim a cer, iubire și fericire, ne simțim bine. Îmi vine să cânt și să plâng de fericire și chiar să dansez un pic. Medicii și asistentele arătau ca niște îngeri, m-am îndrăgostit de ei fără echivoc. Ne-am îmbrățișat și sărutat după naștere. Femei atât de frumoase, zâmbitoare, blânde și afectuoase, cu voci liniștite de catifea și mâini calde – era imposibil să nu te îndrăgostești de ele”, a menționat magistrata.

Precizăm că, pe 27  ianuarie 2023, Marina Rusu a ajuns în lista judecătorilor care nu au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, pe motiv că membrii comisiei nu ar fi avut suficiente informații despre veniturile și bunurile dobândite de aceasta în perioada 2014 – 2016. Comisia nu a fost în măsură să verifice dacă veniturile obținute au fost legitime și dacă activele au fost dobândite în mod legal, scrie Anticorupție.md.

De altă parte, Marina Rusu a declarat că în acea perioadă se afla în concediu pentru îngrijirea copilului, iar veniturile pe care le-a încasat au fost acumulate din două surse: indemnizația de maternitate și îngrijire a copilului și veniturile fostului ei soț. Aceste informații au fost confirmate și cu o serie de documente.

Pe 29 ianuarie, CSJ a decis că Marina Rusu va fi reevaluată de Comisia Pre-Vetting. Hotărârea judecătorească este irevocabilă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: