Facebook/Maia Sandu

O misiune a grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare” vine în Moldova

O misiune a grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare” (AFD, Expertise France, Proparco) va vizita Republica Moldova în perioada 21-24 martie. Aceasta va examina oportunitățile de sprijin pentru dezvoltarea economică și socială a țării, precum și posibilitățile de susținere a reformelor din Moldova.

Vizita va avea loc ca urmare a deciziilor luate în cadrul deplasării de lucru a președintei Maia Sandu în Franța, pe 3 și 4 februarie 2021, în cadrul căreia autoritățile franceze și-au exprimat sprijinul politic pentru programul de combatere a corupției și inițierea reformelor esențiale, în special în sectorul justiției, precum și îmbunătățirea situației din domeniul social, al sănătății și al economiei.

Delegația grupului AFD se va întâlni cu președintele Maia Sandu și consilierii săi, reprezentanți ai mai multor ministere (Afaceri Externe și Integrare Europeană, Finanțe, Economie și Infrastructură, Sănătate, Justiție, Agricultură, Dezvoltare regională și Mediu). De asemenea, se va întâlni cu reprezentanți ai delegației europene la Chișinău, precum și cu donatori europeni și internaționali și cu câteva companii din Republica Moldova și Franța.

„Această misiune a grupului AFD confirmă în mod concret dorința forte a Franței de a susține mișcarea de reformă și modernizare a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă.

Precizăm că, pe 20 martie, este marcată Ziua Internațională a Francofoniei. Cu această ocazie, președinta țării Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare. Republica Moldova este membră a Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) de mai bine de 25 de ani.

Dragi prieteni, vă felicit cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei! Chers amis, je vous adresse toutes mes…

Publicată de Maia Sandu pe Sâmbătă, 20 martie 2021

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Cum depistăm manipularea prin imagini și videouri editate

O imagine reală a lumii în care trăim se bazează pe informația pe care o consumăm, inclusiv pe veridicitatea conținutului vizual (fotografii, videouri) pe care îl întâlnim. Astfel, trebuie să învățăm a deosebi un conținut vizual real de cel editat sau trucat. Iar asta nu este doar o competență tehnică, dar și o necesitate care contribuie la consolidarea unei societăți bine informate, care știe să discearnă între adevăr și manipulare.

STOP FALS! – campania împotriva informației false și tendențioase, realizată de Asociația Presei Independente (API), prezintă în infograficul de mai jos câteva metode simple de a depista imaginile și videourile editate. #NuDezinformării #RaporteazăFalsurile

Te încurajăm să te implici și tu, de partea adevărului, în lupta cu falsurile. Pentru asta, raportează falsurile depistate pe semnale.stopfals.md!

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: