O misiune a grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare” vine în Moldova
Full Article 2 minutes read

O misiune a grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare” vine în Moldova

O misiune a grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare” (AFD, Expertise France, Proparco) va vizita Republica Moldova în perioada 21-24 martie. Aceasta va examina oportunitățile de sprijin pentru dezvoltarea economică și socială a țării, precum și posibilitățile de susținere a reformelor din Moldova.

Vizita va avea loc ca urmare a deciziilor luate în cadrul deplasării de lucru a președintei Maia Sandu în Franța, pe 3 și 4 februarie 2021, în cadrul căreia autoritățile franceze și-au exprimat sprijinul politic pentru programul de combatere a corupției și inițierea reformelor esențiale, în special în sectorul justiției, precum și îmbunătățirea situației din domeniul social, al sănătății și al economiei.

Delegația grupului AFD se va întâlni cu președintele Maia Sandu și consilierii săi, reprezentanți ai mai multor ministere (Afaceri Externe și Integrare Europeană, Finanțe, Economie și Infrastructură, Sănătate, Justiție, Agricultură, Dezvoltare regională și Mediu). De asemenea, se va întâlni cu reprezentanți ai delegației europene la Chișinău, precum și cu donatori europeni și internaționali și cu câteva companii din Republica Moldova și Franța.

„Această misiune a grupului AFD confirmă în mod concret dorința forte a Franței de a susține mișcarea de reformă și modernizare a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă.

Precizăm că, pe 20 martie, este marcată Ziua Internațională a Francofoniei. Cu această ocazie, președinta țării Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare. Republica Moldova este membră a Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) de mai bine de 25 de ani.

Dragi prieteni, vă felicit cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei! Chers amis, je vous adresse toutes mes…

Publicată de Maia Sandu pe Sâmbătă, 20 martie 2021

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: