UPDATE O nouă alertă cu bombă în capitală. Judecătoria Chișinău cu sediul Centru a fost evacuată
Full Article 2 minutes read

UPDATE O nouă alertă cu bombă în capitală. Judecătoria Chișinău cu sediul Centru a fost evacuată

Alertă cu bombă în capitală. Sediul Judecătoriei Chișinău din bulevardul Ștefan cel Mare a fost evacuat pe 17 iunie, în urma unei alerte cu bombă. 

Contactat de NM, ofițerul de presă al poliției capitalei, Natalia Stati a menționat că Inspectoratul de poliție Buiucani a fost sesizat la ora 11:42. O persoană necunoscută a anunțat că în sediul instituției s-ar afla un obiect explozibil.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, dar și geniștii, care verifică zona.

UPDATE (13.50) În urma verificărilor de către angajații BOMBTEH, nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozibile, a precizat Natalia Stati. Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal, iar ofițerii de investigație întreprind măsuri pentru stabilirea și identificarea persoanei care a alertat poliția.

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe alerte false cu bombă, inclusiv la ambasada Rusiei, în apropierea sediului Ministerului de Interne și în apropierea ambasadei SUA. Toate apelurile au fost anonime, iar oamenii legii nu au anunțat despre identificarea autorilor.

Potrivit legii, autorii alertelor false cu bombă riscă amendă de la 27 500 la 42 500 de lei, între 180 și 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la doi ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: