O nouă învinuire în privința lui Plahotniuc. Este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, comise în iunie 2019
Full Article 2 minutes read

O nouă învinuire în privința lui Plahotniuc. Este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, comise în iunie 2019

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a formulat o nouă învinuire în privința lui Vladimir Plahotniuc și a anunțat în căutare un deputat din legislatura a X-a, afiliat acestuia, cu solicitarea aplicării arestului. Este vorba despre Constantin Botnari. Informația a fost confirmată de către Sergiu Russu, șeful interimar al PCCOCS. Acesta a precizat că în dosar este vizat și fostul șef al Agenției Servicii Publice (ASP) Serghei Răileanu.

Vladimir Plahotniuc și Constantin Botnari sunt învinuiți de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice în iunie 2019. Mai exact, la indicația cetățeanul Plahotniuc, deputatul afiliat dânsului și-a folosit autoritatea conferită prin poziția sa socială din acel moment, ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

Astfel, actele de identitate au fost perfectate în lipsa solicitanților, prin contrafacerea cererilor acestora, fără semnătura lor și fără prelevarea amprentelor digitale sau captarea imaginilor fotografice a persoanelor. Mai mult decât atât, actele de identitate le-au fost eliberate învinuiților în aceeași zi. Prin faptele comise, au fost încălcate un șir de acte și proceduri obligatorii pentru toți solicitanții.

 „Prin urmare, așa cum învinuiții se eschivează de oamenii legii, procurorii i-au anunțat în căutare, iar în privința apropiatului lui Vladimir Plahotniuc a fost solicitată și aplicarea arestului, în lipsă”, au menționat procurorii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: