O nouă sărbătoare? Guvernul se pregătește să dea aviz pozitiv pentru „Ziua Națională a Albinei”
Full Article 2 minutes read

O nouă sărbătoare? Guvernul se pregătește să dea aviz pozitiv pentru „Ziua Națională a Albinei”

În Republica Moldova ar urma să fie instituită Ziua Națională a Albinei. Propunerea aparține deputatului Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Gheorghe Ichim. Pe 8 iulie, Guvernul se va pronunța în cazul proiectului, propus de deputat, pentru modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă. 

Ziua Națională a Albinei ar urma să fie instituită pe 20 mai.

În nota Guvernului se menționează că „propunerea de instituire a sărbătorii menționate vine inclusiv în rezultatul solicitărilor insistente parvenite din partea Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, cu scopul de mediatizare sistematică a activității apicole în rândul societății civile și de promovare constantă a consumului de miere și produse apicole de către populația țării, precum și de industria alimentară”.

Potrivit lui Gheorghe Ichim, instituirea la nivel național a sărbătorii „Ziua Națională a Albinei” „va contribui incontestabil la prezentarea Republicii Moldova ca unul din puținele state europene cu o pondere importantă la nivel internațional, în ceea ce privește producerea și procesarea mierii de albine, inclusiv a produselor apicole care va duce la creșterea consumului de miere de albine”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: