O nouă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată
Full Article 2 minutes read

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată

O nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată. Aceasta urma să aibă loc astăzi, 12 iunie. O nouă ședință a fost fixată pentru 24 iulie.

„Ședința de judecată nu a avut loc, dat fiind faptul că prin ordinul nr. 16 din 09.06.2020, emis de președintele Curții de Apel Cahul, cu privire la măsurile de organizare a activității Curții de Apel Cahul, în legătură cu cazul de COVID-19 confirmat în cadrul Curții, a fost instituit regim special de muncă în perioada 10 iunie-23 iunie”, se anunță pe portalul instanțelor de judecată.

Amintim că, la 27 iunie 2017, instanța primară l-a condamnat pe Șor la șapte ani și jumătate privațiune de libertate în cauza despre furtul miliardului din trei bănci moldovenești. Acesta a fost declarat vinovat de prejudicierea statului în proporții deosebit de mari prin înșelăciune sau abuz de încredere. La fel, Șor a fost condamnat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul primar de Orhei și avocații săi au contestat sentința la Curtea de Apel. Până la pronunțarea sentinței definitive, instanța primară l-a eliberat pe Șor sub control judiciar. În luna februarie 2018, Curtea Supremă de Justiție a decis să transmită cazul lui Șor spre examinare la Curtea de Apel Cahul.

El a fost anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019, după ce la 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De partea cealaltă, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”. Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: