Captură New York Post

O oncologă renumită în SUA și-a împușcat bebelușul și apoi s-a sinucis. Primise numeroase premii pentru compasiunea arătată pacienților

O femeie, medic oncolog celebru în New York, și-a împușcat bebelușul și apoi s-a sinucis. Cazul este cu atât mai șocant cu cât femeia, specializată în cancer mamar, primise un premiu pentru compasiunea de care a dat dovadă în relația cu pacienții, scrie Digi24.ro

Dr. Krystal Cascetta, în vârstă de 40 de ani, specialist în hematologie-oncologie la Spitalul Mount Sinai, s-a sinucis împușcându-se, în jurul orei 7 dimineața. Anterior, își omorâse copilul.

„Din primele cercetări a reieșit că, în jurul orei 7:00 dimineața, Krystal Cascetta a intrat în camera copilului ei, l-a împușcat, apoi s-a sinucis. Ancheta vizează fapte de crimă urmată de sinucidere”, a transmis poliția într-un comunicat.

Tragedia s-a produs în casa de un milion de dolari în care femeia locuia cu soțul ei, Tim Talty, în vârstă de 37 de ani.

Nu se știe încă ce vârstă avea copilul, dar postările pe rețelele sociale sugerează că se născuse în martie.

Cascetta absolvise Colegiul Medical Albany, unde i se acordase un premiu pentru compasiunea de care a dat dovadă în relația cu pacienții. Își terminase rezidențiatul la Hofstra North Shore LIJ School of Medicine de la North Shore University Hospital, unde câștigase un premiu similar.

Spitalul a refuzat să comenteze aceste informații.

Cascetta și Talty s-au căsătorit în 2019, în Brooklyn.

Talty e proprietarul companiei de batoane proteice Talty Bars. Pe site-ul companiei scrie că Cascetta și-a folosit experiența medicală și științifică și a oferit sfaturi pentru crearea produsului.

„Oamenii apropiați de Krystal vă vor spune că era în ADN-ul ei să fie medic. Chiar Krystal vă va spune că își dorește să fie medic de când își amintește; că chiar și în copilărie putea fi găsită pansându-și păpușile cu tifon. Când Krystal era în clasa a VIII-a, cea mai bună prietenă a mamei ei a murit de cancer la sân. Acest eveniment care i-a schimbat viața a ajutat-o ​​pe Krystal să decidă că oncologia va fi specialitatea ei. Krystal este pasionată de fitness și știe cât de importantă este alimentația cu ingrediente sănătoase și gustoase. Suntem onorați să avem o femeie așa excepțională în familia Talty Bar.”, este prezentarea ei de pe site.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

30 de ani de la aderarea R. Moldova la Consiliul Europei. Popșoi: „A fost un pilon esențial al progresului nostru” (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a transmis pe 13 iulie un mesaj cu ocazia împlinirii a trei decenii de la aderarea Republicii Moldova la Consiliului Europei. Diplomatul a menționat că Consiliul Europei a fost un „pilon esențial” al progresului Republicii Moldova și și-a exprimat convingerea că parteneriatul din acestea va continua să fie unul solid.

Pe 13 iulie 1995, Republica Moldova făcea un pas esențial pe calea democrației, a statului de drept, a respectului pentru drepturile omului, integrându-se într-o familie de valori care ne-a inspirat și sprijinit constant în procesul de consolidare instituțională și transformare democratică. Trei decenii mai târziu, putem spune cu certitudine că parteneriatul cu Consiliul Europei a fost un pilon esențial al progresului nostru. Grație cooperării strânse și susținute, am reușit să avansăm reforme importante în justiție, combaterea corupției, protecția drepturilor omului, libertatea presei și guvernarea democratică. (…) Privim înainte cu încredere, convinși că acest parteneriat va continua să fie solid, constructiv și orientat spre viitorul european al țării noastre”, a transmis ministrul de Externe.

De asemenea, Mihai Popșoi a mulțumit, în numele Guvernului Republicii Moldova, Consiliului Europei pentru solidaritate, expertiză și sprijin „constant” acordat în acești 30 de ani.

Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională, care a fost creată la 5 mai 1949. Consiliul Europei reunește 46 de state membre și o serie de state cu statut de observator (SUA, Mexic, Israel, Canada, Vatican, Japonia).

Acesta are două dimensiuni: una federalistă, reprezentată de Adunarea Parlamentară, alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de Comitetul Miniștrilor, alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei.

Republica Moldova a deținut pentru prima dată președinția Comitetului de Miniștri în perioada mai-noiembrie 2003. Atunci țara noastră a devenit prima țară din spațiul CSI care a deținut această poziție. O a doua președinție este programată pentru noiembrie 2025 – mai 2026.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: