O parte din centrul capitalei se închide pentru mașini pentru trei zile
Full Article 4 minutes read

O parte din centrul capitalei se închide pentru mașini pentru trei zile

În perioada 25-27 august va fi sistată circulația rutieră în centrul capitalei. Măsura va fi luată în contextul evenimentelor cultural-artistice cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Iar în perioada 25-26 august va fi suspendat temporar traficul rutier pe str. 31 August 1989, intersecție cu str. Ciuflea, pe ambele benzi de circulație, pe motiv că se vor efectua lucrări de asfaltare a carosabilului. 

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au anunțat că în perioada 25 august, ora 20:00, și 27 august, ora 24:00, în centrul capitalei va fi sistată circulația rutieră.

Traficul rutier va fi suspendat pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și A.Pușkin. Rugăm conducătorii auto să se deplaseze pe străzile adiacente. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în declarația MAI.

O parte din centrul capitalei se închide pentru mașini pentru trei zile

Facebook/Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Chișinău, circulația transportului public (troleibuze și autobuze), care traversează PMAN, va fi redirecționată de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe străzile adiacente după cum urmează:

TROLEIBUZE 

Rutele nr. 1, 5, 8 și 22 – pe str. Ciuflea – str. București – str. A. Șciusev (tur-retur);

Ruta nr. 4: pre Buiucani – pe str. Ciuflea – București, iar spre sect. Botanica – de pe str. Vasile Lupu – str. A. Mateevici – str. A. Pușkin – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – pe traseul stabilit;

Ruta nr. 34: spre Centru – pe str. A. Șciusev – str. București, iar spre com. Trușeni – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – pe str. V. Alecsandri – str. București – str. A. Șciusev – pe traseul stabilit.

Se suspendă activitatea troleibuzului turistic în zilele de 26 și 27 august 2023.

AUTOBUZE:

Ruta nr. 5 – tur: pe traseul stabilit.

retur: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 9 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ismail și în continuare pe traseul stabilit și retur de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 11 – tur/retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 26 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit și retur pe traseul stabilit.

Ruta nr. 46 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit și retur de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Totodată reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au anunțat că în perioada 25 august, ora 22:00, și 26 august 2023, ora 06:00, va fi suspendat temporar traficul rutier pe str. 31 August 1989, intersecție cu str. Ciuflea, pe ambele benzi de circulație (spre durecția sect. Botanica și spre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt).

Măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de asfaltare a porțiunii de carosabil de pe str. 31 August 1989, intersecție cu str. Ciuflea. Conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnaţi să ocolească zona respectivă. Primăria Municipiului Chișinău vine cu scuzele de rigoare către cetățenii urbei pentru incomoditățile create”, au precizat reprezentanții Primăriei.

***

Pe 27 august, când se împlinesc 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, la Chișinău vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Guvern. Programul festivităților va începe la ora 8:30. Și localitățile țării vor fi organizate manifestări dedicate Zilei Independenței.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: