O porțiune a spațiului aerian național se redeschide: zborurile vor avea direcția spre și dinspre România
Full Article 2 minutes read

O porțiune a spațiului aerian național se redeschide: zborurile vor avea direcția spre și dinspre România

Începând de astăzi, 21 martie, o porțiune a spațiului aerian național va fi deschisă pentru utilizarea acesteia de către aeronavele civile și de stat, astfel fiind posibilă reluarea transportului regulat de pasageri. Toate zborurile vor avea direcția spre și dinspre România.

Autoritatea Aeronautică Civilă în comun cu Ministerul Apărării au convocat ședința Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, în cadrul căreia a fost examinată posibilitatea redeschiderii spațiului aerian național în contextul conflictului armat din țara vecină.

Urmare a reevaluării situației curente privind riscurile de securitate, membrii Comisiei au decis deschiderea unei porțiuni a spațiului aerian încât să poată fi reluat transportul aerian de pasageri.

În acest sens, începând cu astăzi 21 martie 2022 ora 12:00 (ora locală), o porțiune a spațiului aerian național va fi deschisă pentru utilizarea acesteia de către aeronavele civile și de stat, astfel fiind posibilă reluarea transportului regulat de pasageri. Ținând cont de faptul că spațiul aerian al Ucrainei este închis și zboruri pe direcțiile Nord, Sud și Est nu pot fi efectuate, toate zborurile vor avea direcția spre și dinspre România.

În continuare rămâne închis restul spațiului aerian, inclusiv spațiul aerian de clasa G (spațiul aerian necontrolat, utilizat în special pentru zboruri de agrement), cu aplicarea pentru acest spațiu, la necesitate, a excepțiilor prevăzute în p.25 din Dispoziția nr.1 din 24 februarie 2022.

Operatorii aerieni ce au operat zboruri regulate pe Aeroportul Internațional Chișinău urmează să reînceapă activitatea sa operațională cât de curând.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: