O rețea de distribuire a drogurilor, destructurată de polițiști. Cum funcționa „afacerea”? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

O rețea de distribuire a drogurilor, destructurată de polițiști. Cum funcționa „afacerea”? (VIDEO)

O rețea de distribuire a drogurilor, gestionată prin intermediul aplicației Telegram, a fost destructurată de oamenii legii. Grupul infracțional, din care face parte un bărbat de 26 ani și o femeie de 27 ani, era specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP.

Polițiștii au stabilit că suspecții aveau rolul de a transporta drogurile din Ucraina în Republica Moldova și de a le transmite spre comercializare.

Întreaga rețea era gestionată prin aplicația Telegram, iar utilizatorii primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor.

Drogurile erau aduse în Republica Moldova din Ucraina, prin autobuzele de rută, fiind camuflate în obiecte de uz casnic. Unul dintre suspecți circula în calitate de pasager pentru a supraveghea coletul la trecerea frontierei de stat. În cazul în care drogurile erau depistate, pasagerul informa curierul să nu vină să ridice coletul ca să nu fie reținut de poliție.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP cu masa totală de peste 2kg, telefoane mobile, cartele SIM, utilizate pentru înregistrarea portmoneelor electronice, calculatoare, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 2000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor și cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.200.000 lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: