O sută de persoane au fost răpuse de Covid-19 timp de o săptămână. Ministerul Sănătății atestă o creștere de 35,1%
Full Article 2 minutes read

O sută de persoane au fost răpuse de Covid-19 timp de o săptămână. Ministerul Sănătății atestă o creștere de 35,1%

În perioada 20 – 26 septembrie, numărul cazurilor de Covid-19 a crescut în medie cu 6,3%, comparativ cu săptămâna precedentă. Datele au fost publicate de Ministerul Sănătății, pe 28 septembrie. A crescut cu 35,1% și numărul deceselor înregistrate. Astfel, în doar șapte zile, au fost răpuse de virus 100 de persoane.  

„De precizat că, în ultima săptămână, au fost înregistrate 100 de decese, o creștere de 35,1% comparativ cu săptămâna 37 (74 decese) și cu 17,6% mai mult comparativ cu săptămâna 36 (85 decese)”, anunță Ministerul Sănătății.

Autoritățile din sănătate declară că majoritatea pacienților au dezvoltat forme ușoare și asimptomatice (80,9%) e Covid-19. Forme medii  au dezvoltat 11,6% dintre pacienți, iar forme grave – 7,5%. În prezent, 148 de pacienți se află în secțiile de terapie intensivă.

În urma analizei indicatorilor epidemiologici, a fost stabilită alerta cu cod roșu pentru municipiile Chișinău și Bălți, raioanele Sîngerei și Ungheni.

Pentrru municipiul Comrat și raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Călărași, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Florești, Fălești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Rîșcani, Șoldănești, Soroca, Ștefan Vodă, Strășeni și Telenești a fost stabilită alerta cu cod portocaliu. Alte teritorii administrative se află în stare de alertă cu cod galben.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus  290.043 persoane, iar 6.713 și-au pierdut viața.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: