O treime pentru Tiraspol și restul pentru Chișinău. Câte doze de „Sputnik V” vot ajunge azi în Moldova?
Full Article 3 minutes read

O treime pentru Tiraspol și restul pentru Chișinău. Câte doze de „Sputnik V” vot ajunge azi în Moldova?

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a anunțat că, pe 18 iunie, în Republica Moldova, vor ajunge 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”, donat de Rusia. Dintre acestea, 20 de mii de doze vor ajunge în regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută din Rusia, unde socialistul întreprinde o vizită. Ministerul Sănătății nu a confirmat, deocamdată, informațiile.

„Este vorba de 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V” – 40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. Azi seara, lotul va ajunge în Republica Moldova”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM a reamintit de intenția de achiziționare din partea Chișinăului a unui lot de 1 mln de doze de vaccinuri „Sputnik V”. De asemenea, acesta a adăugat că, la întoarcere în țară, intenționează să se vaccineze.

„Cel mai probabil, mă voi vaccina luni-marți cu „Sputnik V”. O voi face public, pentru că am încredere numai în vaccinul rusesc”, a conchis Dodon.

NM a contactat reprezentanții Ministerului Sănătății pentru a confirma informațiile privind numărul de doze de ser din Rusia care urmează să ajungă în Moldova, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

***

Anunțul despre noul lot de vaccinuri rusești donat Republicii Moldova a fost făcut de Igor Dodon în ajun. Contactați de NM pentru detalii, purtătoarea de cuvânt a MSMPS Cristina Stratulat a răspuns: „Există o confirmare preliminară, verbală. Așteptăm documentele confirmative, cu toata informația, privind numărul de doze, data și ora când ajung”.

Pe 14 iunie, liderul transnistrean Vadim Kransoselski a anunțat pe o rețea de socializare că un lot de 20 de mii de doze de vaccin „Sputnik V” au ajuns la aeroportul din Chișinău și urmează a fi transportat în stânga Nistrului. Contactați de NM, reprezentanții MSMPS au infirmat informația.

La sfârșitul lunii aprilie, la Chișinău a ajuns un lot de vaccinuri „Sputnik V”, donat de autoritățile Federației Ruse. Acesta a fost însoțit de liderul PSRM Igor Dodon și doi deputați ai Dumei de Stat. La aeroport, aceștia au fost întâmpinați de președinta parlamentului Zinaida Grecianîi, secretarul de stat al Ministerului Sănătății Igor Curov și ambasadorul Rusiei în R. Moldova Oleg Vasnețov.

De la începutul campaniei de imunizare, Moldova a primit 142 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: