Joe Biden a câștigat alegerile, potrivit marilor televiziuni. Va fi primul președinte al SUA care a vizitat Moldova
Full Article 2 minutes read

Joe Biden a câștigat alegerile, potrivit marilor televiziuni. Va fi primul președinte al SUA care a vizitat Moldova

Joe Biden (78 de ani) a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA sâmbătă seara de toate marile televiziuni americane, inclusiv FoxNews – televiziune apropiată de Donald Trump. Biden devine al 46-lea președinte al SUA și cel mai bătrân. Totodată, este primul președinte american care a vizitat vreodată Republica Moldova.

Joe Biden a anunțat într-o declarație de presă că acceptă cu mândrie încrederea poporului american.

„Sunt onorat de încrederea poporului american. E timpul să dăm deoparte furia și retorica dură și să ne reunin ca națiune”, a spus Joe Biden într-o declarație de presă.

Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria.

Între timp, Donald Trump a postat pe Facebook că el este adevăratul câștigător. El a respins printr-un comunicat de presă victoria lui Biden si a anunțat că de luni începe bătălia juridică.

Și Kamala Harris, care va fi primul vicepreședinte femeie al SUA, a salutat anunțul televiziunilor americane într-o declarație pe Twitter.

Joe Biden este deocamdată singurul președinte al SUA care a vizitat vreodată Republica Moldova. El a ajuns în țara noastră în martie 2011, pe când era vicepreședintele SUA. Politicianul a susținut un discurs public în scuarul Teatrului de Operă și Balet, în fața mai multor mii de moldoveni. Atunci, Biden i-a asigurat că SUA îi va sprijini pe calea reformelor democratice și integrării europene.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: