Oficial american, despre Republica Moldova: „Moldovenii au ales o cale îndrăzneață spre integrarea europeană”
Full Article 2 minutes read

Oficial american, despre Republica Moldova: „Moldovenii au ales o cale îndrăzneață spre integrarea europeană”

Republica Moldova și SUA au realizat progrese incredibile în relația bilaterală. Cel puțin asta a declarat Dereck J. Hogan, Asistentul adjunct principal al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, la București, în cadrul celei de-a opta Reuniune a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii.

Oficialul american consideră că, moldovenii au ales o cale îndrăzneață spre integrarea europeană.

„Și-au asumat angajamentul de a combate corupția și de a promova reforma statului de drept, am fost alături de ei în consolidarea democrației. Când Rusia și-a lansat invazia neprovocată și pe scară largă a Ucrainei, am fost alături de moldoveni atunci, când ei și-au deschis ușile pentru sute de mii de refugiați. Când pandemia și războiul lui Putin au afectat grav redresarea economică a Moldovei, am fost alături de Republica Moldova pentru a găsi noi piețe de export și a ajuta antreprenorii să se dezvolte. Indiferent de provocări, Statele Unite vor continua să fie alături de Republica Moldova”, a declarat Dereck J. Hogan.

Amintim că, la București a avut loc cea de-a opta Reuniune a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii. În cadrul evenimentului a fost adoptată o declarație comună. În textul declarației, delegația din România și Statele Unite ale Americii au vorbit despre „riscul potențial al acțiunilor destabilizatoare ale Federației Ruse în regiunea Mării Negre, în special la adresa securității și stabilității Republicii Moldova”. Părțile au subliniat că „rămân angajate în sprijinirea autorităților alese în mod democratic ale Republicii Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: