Oleg Vasnețov, convocat la MAEIE. Nicu Popescu: „Atacurile Rusiei au lăsat Moldova în întuneric”
Full Article 2 minutes read

Oleg Vasnețov, convocat la MAEIE. Nicu Popescu: „Atacurile Rusiei au lăsat Moldova în întuneric”

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a i se cere explicații cu privire la atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina, care au lăsat Republica Moldova fără curent electric. Informația a fost confirmată de către ministrul Nicu Popescu. 

„Atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au lăsat Moldova în întuneric, din nou. Pane de curent masive în toată țara, inclusiv Chișinău și în clădirea MAEIE. Am dat instrucțiuni ca ambasadorul Rusiei să fie chemat pentru explicații”, a scris Popescu pe Twitter.

Totodată, reprezentanții MAEIE susțin că au transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii noștri despre impactul major al acestei situații.

„Ministrul de externe Nicu Popescu a solicitat de urgență să fie convocat la MAEIE, ambasadorul rus în Republica Moldova, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate.

Diplomația de la Chișinău punctează că Moldova rămâne de partea lumii libere iar acest război trebuie oprit cât mai repede”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă,

***

Amintim că Republica Moldova se confruntă cu noi întreruperi masive de energie electrică, ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

Serviciile operatorilor de telefonie Moldcell, Orange și Moldtelecom sunt parțial sau total indisponibile.

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce infrastructura civilă și energetică a Ucrainei a fost supusă unui nou bombardament. Președinta susține că oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că războiul Federației Ruse în Ucraina afectează direct țara noastră.

Totodată, temporar este deconectat sistemul de semaforizare a arterelor de circulație, iar troleibuzele staționează.

Natalia Gavrilița asigură că într-o oră cetățenii Republicii Moldova vor fi reconectați la energie electrică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: