OMS avertizează: Pandemia de COVID-19 se agravează la nivel mondial
Full Article 2 minutes read

OMS avertizează: Pandemia de COVID-19 se agravează la nivel mondial

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat luni că pandemia de coronavirus „se agravează” în lume şi recomandă precauţie. Directorul instituției,Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recomandat ca, „în măsura posibilului”, oamenii să păstreze cel puţin un metru distanţă de alte persoane, să se spele pe mâini, să-şi acopere faţa când tuşesc şi să poarte mască atunci când iau parte la proteste.

„Cu toate că situaţia în Europa se ameliorează, în lume ea se agravează”, a declarat directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unei conferinţe de presă online, la Geneva, potrivit News.ro.

„OMS a primit informații despre aproape 7 mln de cazuri de infectare cu noul coronavirus și aproape 400 000 de decese”, a menționat oficialul.

Potrivit acestuia, aproape 75% dintre cazurile noi înregistrate pe 7 iunie sunt în America și sudul Asiei.

Directorul OMS a precizat, cu privire la protestele declanşate de la moartea americanului George Floyd, că “susţine pe deplin egalitatea şi mişcarea globală împotriva rasismului”. Tedros Adhanom Ghebreyesus a recomandat însă ca, ″în măsura posibilului”, oamenii să păstreze cel puţin un metru distanţă de alte persoane, să se spele pe mâini, să-şi acopere faţa când tuşesc şi să poarte mască atunci când iau parte la proteste.

Potrivit platformei worldometers.info, până în dimineața de 9 iunie au fost înregistrate peste 7,3 mln de îmbolnăviri cu noul coronavirus și peste 408 mii de decese. De asemenea, peste 3,5 mln de oameni au reușit să se însănătoșească. Cele mai mult cazuri de îmbolnăviri sunt raportate în SUA, Brazilia și Rusia.

În Republica Moldova, până în prezent au fost înregistrate 9807 cazuri de îmbolnăviri, 353 de decese și 5738 de însănătoșiri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: