OMS va aprecia siguranța vaccinului Sputnik V la sfârșitul lunii iunie
Full Article 2 minutes read

OMS va aprecia siguranța vaccinului Sputnik V la sfârșitul lunii iunie

Organizația Mondială a Sănătății va examina siguranța vaccinului rusesc anti-Covid „Sputnik V” la sfârșitul lunii iunie-iulie. Declarația a fost făcută de către expertul OMS Mariangela Simao, scrie RBC.

„Așteptăm când va apărea întregul dosar și se va confirma corespunderea criteriilor pentru testările clinice și cele de producere, pentru ca experții tehnici să poată aprecia vaccinul la sfârșitul lunii iunie, însă, cel mai probabil, în iulie”, a declarat reprezentanta OMS.

Pe 27 aprilie, ministrul rus al Sănătății Mihail Murașko a declarat că experții Agenției Europene a Medicamentului (EMA) au finalizat prima etapă de inspecție a vaccinului anti-Covid „Sputnik V”.

Comisarul european pentru comerț intern Thierry Breton a menționat că, în cazul în care serul rusesc „Sputnik V” va fi aprobat de EMA, cantitatea necesară de vaccinuri ar putea fi livrată în spațiul european abia la sfîrșitul lui 2021. Anterior, acesta a declarat că „vaccinul rusesc va fi livrat prea tîrziu”.

***

Până acum, OMS a omologat 5 preparate pentru imunizarea anti-Covid: vaccinul de la Pfizer-BioNTech, cele două seruri de la AstraZeneca fabricate în India şi în Coreea de Sud, cel de la Johnson & Johnson, numit Janssen și cel produs de Moderna.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: