ONU: În timpul protestelor din Belarus au dispărut 6 persoane
Full Article 1 minutes read

ONU: În timpul protestelor din Belarus au dispărut 6 persoane

Cel puțin șase oameni au dispărut fără urmă în timpul protestelor care au avut loc în ultimele săptămâni în Belarus, informează portalul Meduza.io, cu trimitere la Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR). Rudele dispăruților afirmă că nu știu nimic despre locul aflării acestora sau starea lor de sănătate.

„Suntem îngrijorați din cauza faptului că ar putea fi cu mult mai multe cazuri de dispariție dacă reacția dură la protestele pașnice va continua”, se arată în declarația reprezentanților ONU.

Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului a mai precizat că au fost documentate 450 de cazuri de tortură și agresiune față de protestatarii reținuți după alegerile prezidențiale din 9 august. Reprezentanții instituției au declarat că sunt foarte îngrijorați din cauza sutelor de adresări privind acte de tortură.

OHCHR a chemat autoritățile din Belarus să înceteze torturile și să anunțe rudele persoanelor reținute îndată ce acestea au fost lipsite de libertate. De asemenea, organizația solicită ca responsabilii care se fac vinovați de violență față de demonstranți să fie trași la răspundere, iar victimele să primească compensații materiale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: