Opt candidați ar putea participa la alegerile parlamentare de la Hâncești. Doar trei au fost deja înregistrați
Full Article 2 minutes read

Opt candidați ar putea participa la alegerile parlamentare de la Hâncești. Doar trei au fost deja înregistrați

La scrutinul parlamentar din data de 15 martie, care se va desfășura în circumscripția nr.38, Hâncești, vor putea participa cel mult opt candidați. Potrivit unui comunicat publicat luni, 27 ianuarie, de Comisia Electorală Centrală, consiliul electoral a înregistrat 8 grupuri de inițiativă pentru susținerea pretendenților la funcția de deputat.

Totodată, până astăzi, au fost înregistrați 3 candidați la funcția de deputat: reprezentantul Partidului Democrat din Moldova, Ion Mereuță, reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate și reprezentantul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gațcan.

Alți pretendenți au depus actele la organul electoral sau sunt în proces de colectare a semnăturilor necesare pentru înregistrarea în calitate de candidați. Este vorba despre Vitalie Balinschi de la Partidul Șor, Vlad Țurcanu de la Partidul Unității Naționale, Dorin Chirtoacă din partea Blocul Electoral Unirea, liberal-democratul Anatolie Postolachi și independentul Grigore Cobzac.

Conform prevederilor legislației electorale și a programului calendaristic aprobat de CEC, ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în această circumscripție este 13 februarie 2020, inclusiv.

Fotoliul de deputat în circumscripția nr. 38 a devenit vacant după ce democratul Alexandru Botnari care a fost ales primar de Hâncești a renunțat la mandat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: