Opt persoane, reținute într-un dosar de corupție. Facilitau susținerea examenelor auto (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Opt persoane, reținute într-un dosar de corupție. Facilitau susținerea examenelor auto (VIDEO)

Oamenii legii au destructurat activitatea unui grup criminal organizat, creat cu scopul facilitării susținerii examenului auto. Opt persoane au fost reținute și sunt cercetate penal, informează Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Ofițerii de informații și procurorii au stabilit că membrii grupului criminal îi echipau pe candidați cu tehnică specială și organizau de la distanță transmiterea corectă a răspunsurilor pentru a înlesni susținerea examenului auto în condiții sigure. Aceștia argumentau că dețin influență asupra persoanelor publice din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP), pentru ca ultimii să ignore ilegalitățile admise în cadrul susținerii examenelor.

În rezultatul unui șir de măsuri speciale de investigații s-a stabilit că mai multe persoane acționând cu intenție directă, asociindu-se într-un grup criminal, din care fac parte opt cetățeni, identitatea cărora deja a fost stabilită, precum și alte persoane în curs de identificare, au facilitat susținerea examenelor auto în cadrul subdiviziunilor ASP, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Pentru serviciile prestate aceștia solicitau remunerări ilegale care variau între 500 și 1000 de euro.

Amintim că, subdiviziunile securității interne ale SIS și ASP au reținut în flagrant delict mai mulți cetățeni moldoveni, asupra cărora a fost depistată și ridicată tehnica specială.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: