Opt persoane reținute, pungi negre cu 3,5 mln lei. Dragalin, detalii despre perchezițiile efectuate la activiștii Partidului ȘOR
Full Article 2 minutes read

Opt persoane reținute, pungi negre cu 3,5 mln lei. Dragalin, detalii despre perchezițiile efectuate la activiștii Partidului ȘOR

Până la această oră, aproximativ 8 persoane au fost reținute în urma a 55 de percheziții efectuate la activiștii Partidului ȘOR. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin. Cea din urmă a adăugat că au fost ridicate 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți pentru finanțarea protestatarilor. 

Șefa Procuraturii a menționat că 3 procurori și mai multi ofițeri CNA și SIS au efectuat urmăririle. Astfel, o persoană a fost identificată cu o geantă, în timp ce părăsea Chișinăul și se deplasa spre nordul țării. Aceasta a fost reținută în timp ce transmitea bani unui lider al organizației teritoriale raionale a Partidului ȘOR.

Veronica Dragalin a menționat că în urma perchezițiilor din mai multe locații au fost ridicate aproximativ 20 pungi negre cu bani. Acestea aveau câte o eticheta albă cu nume de raioane. „S-au ridicat 3,5 milioane de lei în aceste pungi”, a precizat Dragalin.

Într-o pungă neagră cu cuvântul Călărași au fost găsite peste 25 mii lei.

Suma de 3,5 milioane de lei reprezintă cheltuielile săptămânale, a menționat Dragalin.

Până la aceasta oră au fost reținute aproximativ 8 persoane. „Mâine vom anunța rezultatele activității de astăzi, care încă sunt în derulare”, a conchis șefa Procuraturii.

Menționăm că anterior, deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția a venit după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: