Opt voliere noi pentru animalele fără stăpân urmează să fie amenajate pe un teren din strada Uzinelor. Când vor fi date în exploatare
Full Article 1 minutes read

Opt voliere noi pentru animalele fără stăpân urmează să fie amenajate pe un teren din strada Uzinelor. Când vor fi date în exploatare

În decurs de o lună, cele opt voliere pentru întreținerea animalelor fără stăpân urmează să fie amenajate pe terenul din strada Uzinelor din capitală. Informațiile au fost făcute publice de directorul întreprinderii ,,Autosalubritate”, Eugen Axentiev, în cadrul ședinței serviciilor primăriei, astăzi, 13 ianuarie. 

„A fost indentificat un teren pe teritoriul actualei necropole, unde anterior nu au fost efectuate înhumări ale cadavrelor. Sectorul prezintă un spațiu de aproape 800 de m2, unde ne propunem să construim adăugător 8 voliere câte 85 m2”, a declarat Eugen Axentiev.

Potrivit sursei citate, capacitatea volierilor va fi de 350-450 de câini. În prezent au loc lucrăiri de terasament, iar apoi urmează betonarea și instalarea cuștilor din lemn.

„Ne propunem până la data de 14-15 februarie să îl dăm în exploatare”, a mai spus directorul întreprinderii ,,Autosalubritate”.

Potrivit lui Axentiev, în prezent, la centrul de sterilizare sunt întreținuți peste 400 de câini. Acesta a menționat că se atestă o creștere a numărului de cereri din partea cetățenilor, iar în prezent sunt aproximativ 60 de adrese unde urmează să se intervină.