Orașul de lângă centrala nucleară din Zaporojie, bombardat cu rachete. Experții ONU, în drum spre stație
Full Article 50 second read

Orașul de lângă centrala nucleară din Zaporojie, bombardat cu rachete. Experții ONU, în drum spre stație

Energodar, oraș de lângă centrala nucleară de la Zaporojie, a fost bombardat masiv pe 1 septembrie curent. Potrivit informațiilor preliminare, sunt morți și răniți. Tot astăzi, o misiune a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), organizație internațională sub egida ONU, se îndreaptă spre Centrală nucleară.

Primarul de Energodar Dmitrii Orlov a anunțat că dimineață trupele ruse au început să bombardeze orașul, menționând că „elicopterele se învârt în jurul Energodarului”. Oficialul a spus că au fost lovite grădinițe și casele din suburbii.

Potrivit datelor preliminare ale autorităților ucrainene sunt morți și răniți.

Partea rusă, la rândul ei, acuză armata ucraineană de atac. TASS scrie că trupele ucrainene au lansat de dimineață mai multe bombardamente asupra zonelor rezidențiale. Sursa menționează că din cauza bombardamentelor, două grădinițe au luat foc și s-au produs șase explozii. Trei persoane au decedat, iar una a fost rănită, comunică sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: