Orașul în care toți cei 9 mln de locuitori vor fi testați la COVID-19. Și asta timp de 5 zile
Full Article 2 minutes read

Orașul în care toți cei 9 mln de locuitori vor fi testați la COVID-19. Și asta timp de 5 zile

Autoritățile chineze din orașul Qingdao anunță că în doar cinci zile vor efectua testele pentru depistarea COVID-19 pe întreaga populație de nouă milioane de oameni, relatează Reuters. 

Decizia a fost luată după ce au fost confirmate zeci de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 într-un spital local care tratează pacienții din alte zone. În luna mai a acestui an, China a testat întregul oraș Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus, care are  o populație de 11 milioane de locuitori.

În mare măsură, virusul este ținut sub control în China, în contrast puternic cu alte țări ale lumii, care înregistrează un număr uriaș de noi cazuri de COVID-19 și unde se impun restricții severe.

Într-o declarație postată pe site-ul social chinez Weibo, Comisia municipală de sănătate din Qingdao a declarat că au fost descoperite șase cazuri noi, cu simptome, și alte șase cazuri asimptomatice.

Toate cazurile au legătură cu același spital, scriu jurnaliștii de la The Global Times. Comisia a adăugat că a fost lansat un program de testare la nivel de oraș, cinci districte urmând a fi testate în termen de trei zile, în timp ce întregul oraș va fi testat în cinci zile.

Aproximativ 114 862 de persoane – inclusiv personalul medical și pacienți nou internați în spitalele din oraș – au primit deja rezultate negative pentru coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: