„Orice abatere trebuie să fie sancționată”. Reacția Președinției la reținerea Marinei Tauber și acuzațiile deputatei 
Full Article 2 minutes read

„Orice abatere trebuie să fie sancționată”. Reacția Președinției la reținerea Marinei Tauber și acuzațiile deputatei 

Orice abatere sau încălcare trebuie să fie sancționată conform legii, de instituțiile competente. Declarația a fost făcută pentru NM de reprezentanții Președinției Republicii Moldova, urmare a reținerii Marinei Tauber și acuzațiilor că șefa statului Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar sta în spatele măsurii. 

Fiecare persoană este obligată să respecte prevederile legale ale Republicii Moldova, iar orice abatere sau încălcare trebuie să fie sancționată conform legii, de instituțiile competente”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a președintei Irina Gotișan.

Amintim că înainte de a fi reținută, Tauber a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook. Ea declara că știe că urmează să fie reținută și a venit cu mai multe acuzații către PAS și Maia Sandu.

„Deplasarea aceasta era planificată demult pentru că am nevoie de o vizită medicală. Nu știam că o să fie ședință de judecată în privința mea, în legătură cu schimbarea măsurii. În acest sens vreau să anunț pe toți și Maia Sandu – să nu retrăiască, eu plec doar pe câteva zile și revin joi dimineața. Am și biletul retur. Desigur că o să-i mulțumesc și pe ei, și pe tine Maia Sandu, că ați făcut așa un cadou de zi de naștere și am primit această informație că vreți să mă arestați”, a declarat Tauber.

Anterior, pentru NM, reprezentanții PAS au declarat că nu comentează acuzațiile deputatei.

***

Marina Tauber a fost reținută pe 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău. Deputata planifica să plece în Israel. Procuratura Anticorupție declara că la baza reținerii „a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei”.

Avocații Marinei Tauber au declarat că vor dovedi în fața justiției că reținerea deputatei este ilegală. „O să fie încă o sesizare la Curtea Europeană”, a menționat unul din avocații deputatei, Aureliu Colenco. Potrivit apărării, nu sunt probe că Tauber dorea să fugă, atâta timp cât „este biletul dus și întors”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: