„Păcate strigătoare la cer”. Mitropolia Moldovei cere Primăriei Chișinău să oprească prin orice mijloace marșul LGBT de duminică
Full Article 2 minutes read

„Păcate strigătoare la cer”. Mitropolia Moldovei cere Primăriei Chișinău să oprească prin orice mijloace marșul LGBT de duminică

Biserica Ortodoxă din Moldova a publicat o nouă declarație, prin care se opune autorizării Marșului solidarității organizat de comunitatea LGBT+, planificat să se desfășoare, la Chișinău, pe 19 iunie. Mitropolia Moldovei susține că a obținut sprijinul în acest sens a peste 30 de ong-uri și asociații obștești.

Mitropolia Moldovei a calificat evenimentul organizat de comunitatea LGBT+ drept „absurd”.

Nu există nici un motiv legal, moral, dar și rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru”, se arată în declarația publicată pe 14 iunie.

BOM argumentează interzicerea marșului prin faptul că edițiile trecute ale acestui eveniment ar fost „provocatoare”.

„Scriptura afirmă fără echivoc: homosexualitatea este un păcat. Asta nu înseamnă că cine păcătuiește este pierdut. Dimpotrivă. Biserica detestă păcatul, dar îi iubește pe păcătoşi și îl salvează, prin îndreptarea lui. Ce se întâmplă însă când păcatul este considerat virtute? Exact ce vedem pe străzi, la paradele Gay Pride: lauda publică a păcatului. Încurajarea libertinismului prin astfel de evenimente nu va aduce decât autodistrugerea spirituală a societății. În acest context, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, rugăm să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”, au conchis fețele bisericești.

Este al doilea apel public prin care Mitropolia Moldovei solicită anularea Marșului Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+. Un apel separat a venit din partea episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel, care a îndemnat oamenii să iască în stradă pe 19 iunie, pentru a opri marșul comunității LGBT+ de la Bălți. Asta cu toate că evenimentul nici măcar nu este planificat în acest oraș.

Și primarul de Chișinău Ion Ceban a criticat evenimentul.

Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+, este planificat pentru data de 19 iunie, la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: