Pacientul unui spital din Chișinău, găsit mort peste 15 zile după ce „a părăsit secția prin fereastră”
Full Article 3 minutes read

Pacientul unui spital din Chișinău, găsit mort peste 15 zile după ce „a părăsit secția prin fereastră”

Un pacient a părăsit spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău prin fereastra instituției medicale. Cazul a avut loc la a 3-a zi de spitalizare. Personalul medical nu a reușit să-l rețină pe pacient și a cerut implicarea polițiștilor. Persoana a fost găsită abia peste 15 zile de căutări. Precizările au fost făcute de reprezentanții instituției medicale, după ce presa a mediatizat cazul. Spitalul „Sfânta Treime” a numit „eronate” detaliile comunicate de jurnaliști. 

Spitalul municipal „Sfânta Treime” a declarat în seara zilei de 27 ianuarie că în unele surse mass-media se vehiculează informații eronate cu referire la un pacient găsit decedat lângă clădirea spitalului.

În context, administrația instituției medicale din Chișinău a venit cu explicații. Potrivit spitalului, un pacient a fost văzut de personalul medical cum părăsește secția prin fereastra care a deschis-o de sine stătător. Cazul a avut loc la a 3-a zi de spitalizare, la ora 16.40.

Potrivit reprezentanților spitalului, în presă s-a vorbit despre ”căderea pacientului și găsirea lui sub zăpadă”. În reacție, instituția medicală a declarat că secția în care era pacientul se afla la etajul 1, cu fereastra la înălțimea de 1,2 m de la pământ.

Personalul medical a încercat reținerea pacientului, ceea ce nu le-a reușit. Conform procedurii, a fost anunțată imediat poliția care a sosit în timp rapid și s-a implicat împreună cu personalul medical în căutare. Au fost anunțate rudele, care s-au implicat a doua zi în căutarea pacientului, primind accesul necesar pe teritoriul instituției. Cu regret, persoana nu a fost găsită decât peste 15 zile, într-un loc dosit, ascuns și nu acoperit de zăpadă”, a comunicat administrația spitalului.

Instituția medicală a adăugat că a fost inițiată o anchetă de către poliție.

Fiind obligați de păstrarea confidențialității informației medicale suntem restricționați de condițiile legii să oferim alte informații mai detaliate care ne sunt solicitate de anumiți jurnaliștii curioși. SCM ”Sfânta Treime” este o instituție cu regim deschis, iar pacienții sunt persoane libere și nicidecum reținute forțat. Rugăm insistent jurnaliștii să își verifice sursele de informare și să nu ducă în eroare opinia publică, în încercarea de a blama imaginea instituției”, se arată în declarația spitalului.

Potrivit TVR Moldova, pacientul era un bărbat în vârstă de 63 de ani. Publicația a menționat, cu referire la surse din anchetă, că bărbatul ar fi căzut de la etaj şi a fost găsit abia după ce s-a topit zăpada, ipoteză negată de administraţia unităţii sanitare.

***

În decembrie 2023, poliția raporta că un pacient al spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău a murit după ce ar fi căzut de la etajul instituției. În cadrul documentării, polițiștii au stabilit că victima era un bărbat în vârstă de 76 de ani. În urma examinării cadavrului, medicul legist nu a depistat semne de moarte violentă, decât cele caracteristice căderii de la înălțime, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei Natalia Stati, pentru NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: