Parlamentul a decis: Statul va oferi gratuit veteranilor de război prima de asigurare medicală
Full Article 1 minutes read

Parlamentul a decis: Statul va oferi gratuit veteranilor de război prima de asigurare medicală

Statul va oferi gratuit veteranilor de război prima de asigurare medicală obligatorie. Parlamentul a aprobat în lectura finală un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.

x

Vor beneficia gratuit de prima de asigurare medicală obligatorie și cetățenii Republicii Moldova care domiciliază pe teritoriul țării, dar primesc pensii de asigurări sociale din partea altor state.

De asemenea, veteranii de război angajați vor obține statutul de persoană asigurată de către guvern.

Același proiect prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat de la 250 lei la 500 lei participanților la cel de-al doilea război mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace căzuți la datorie, persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului, participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați.

Concomitent se face o precizare că dreptul la alocația lunară de stat îl are soția/soțul care s-a aflat în relații de căsătorie cu persoana căzută la datorie sau, după caz, decedată, la data decesului acesteia.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: