Partidul „Patrioții Moldovei” a propus desfășurarea unui referendum privind unirea țării cu Rusia
Full Article 2 minutes read

Partidul „Patrioții Moldovei” a propus desfășurarea unui referendum privind unirea țării cu Rusia

Partidul „Patrioții Moldovei” și-a prezentat Programul pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ca parte a acestui program, este lansarea și desfășurarea unui referendum privind intrarea Republicii Moldova în componența Federației Ruse, ca subiect federal separat, menținând statutul de republică. Partidul merge în alegeri cu sigla „RF”, ceea ce înseamnă „Referendum”, informează IPN pe 16 iunie.

Într-o conferință de presă, președintele Partidului Patrioții Moldovei, Mihail Garbuz, a declarat că formațiunea a decis să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie după analiza situației politice și economice din țară precum și a programelor pre-electorale ale partidelor politice. Potrivit lui, programul electoral al Patrioților Moldovei diferă fundamental de toate programele electorale ale celorlalte partide.

Astfel, prin referendumul propus, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, alegătorul moldovean va determina calea dezvoltării în continuare a țării. În opinia sa, avantajele acestui referendum sunt: integritatea teritorială a Moldovei, inclusiv reunificarea malurilor stâng și drept al Nistrului, protejarea valorilor ortodoxe, păstrarea limbii, identității și istoriei multinaționale moldovenești, posibilitatea de a autoriza tarifele rusești pentru resursele energetice, accesul la o piață economică imensă fără frontiere, taxe, cote și restricții și toate privilegiile care există în Federația Rusă, începând de la capitalul maternal și până la diverse avantaje sociale.

Liderul partidului s-a adresat către persoanele care înțeleg că „Rusia este un popor frățesc pentru Republica Moldova, precum și Moldova pentru Rusia”, că „a sosit momentul unei mari uniri a popoarelor frățești într-un stat unic și Patrioții Moldovei fac primul pas către această unificare”. „E timpul să ne întoarcem acasă”, a spus acesta.

Artiom Guriev, candidat la funcția de deputat, a relatat că mai multe instituții media au publicat informația că partidul ar opta pentru unirea cu România, ceea ce nu este adevărat. El a cerut infirmarea de către instituțiile de presă a acestor informații.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: