PAS cere ca Dodon să fie pedepsit pentru ziarele electorale. CEC a rugat „să nu se grăbească să facă concluzii”
Full Article 2 minutes read

PAS cere ca Dodon să fie pedepsit pentru ziarele electorale. CEC a rugat „să nu se grăbească să facă concluzii”

Un membru al partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, a depus o plângere la Comisia Electorală Centrală (CEC) cerând pedepsirea candidatului independent la președinție Igor Dodon. Unii deputați PAS cer să îl elimine cu totul din cursa electorală. Ei cred că motivul pentru aceasta sunt cele întâmplate astăzi la tipografia Universul. Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat pentru NM, că comisia a sesizat poliția, dar a cerut „să nu se grăbească să facă concluzii”.

Olesea Stamate, membru al partidului PAS, a trimis o plângere către CEC cerând pedepsirea candidatului independent la președinție Igor Dodon pentru cheltuieli nedeclarate pentru tipărirea materialelor campaniei electorale.

Ea a menționat că PAS așteaptă investigații și pedepse în conformitate cu prevederile legii.

„Dovediți cel puțin o dată că acționați în interesul cetățenilor și nu în interesul unui grup politic (criminal)”, a scris Stamate.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco consideră că datele incorecte din ziarele electorale sunt un motiv pentru a-l exclude pe Dodon din cursa electorală.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat pentru NM că comisia nu a primit încă nicio plângere oficială în legătură cu ziarele lui Dodon. El a confirmat însă că a primit e-mailuri despre materialele găsite la tipografia Universul și cunoaște detaliile cazului de pe rețelele de socializare. Potrivit acestuia, CEC „a informat poliția despre incident”.

Amintim că, în dimineața zilei de 11 noiembrie, deputații partidului PAS și alți susținători ai candidatului la președinție Maia Sandu au găsit microbuze încărcate cu ziarele de propagandă ale lui Dodon în curtea tipografiei de stat Universul. În același timp, ziarele însăși indicau că au fost tipărite într-o tipografie privată Edit Tipar Grup. Mai târziu, cei adunați s-au dus la sediul tipografiei și au găsit alte mii de exemplare ale ziarelor tipărite pentru Dodon.

Grupul de inițiativă al candidatului Dodon susține că nu au fost comise încălcări, iar Edit Tipar Grup și Universul cu tipografia de stat, potrivit lor, lucrează ca subcontractant.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: