PAS cheamă partidele parlamentare la solidaritate pentru depășirea crizei pandemice
Full Article 2 minutes read

PAS cheamă partidele parlamentare la solidaritate pentru depășirea crizei pandemice

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) cheamă partidele politice din Parlament la dialog pentru a agrea o strategie comună privind vaccinarea în masă a populației și respectarea cu strictețe a normelor de protecție anti-COVID. Apelul a fost lansat pe 11 martie.

„Aceste două măsuri sunt primordiale pentru ieșirea cât mai rapidă din criza pandemică și economică. Orice dezbateri politice pe acest subiect vor dăuna grav eforturilor de depășire a crizei”, se arată în declarație.

În acest sens, PAS anunță că va vota pentru inițiativa de simplificare a procedurii de achiziționare urgentă a vaccinurilor anti-COVID.

În același timp, PAS reiterează că „cea mai rapidă cale către stabilitate politică este organizarea alegerilor parlamentare anticipate”.

***

Amintim că, pe 10 martie, premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a adresat Parlamentului cu solicitarea de a permite Guvernului în exercițiu procurarea vaccinelor anticoronavirus, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.

Premierul interimar a informat membrii Biroului permanent că Guvernul a identificat în Fondul de rezervă al Guvernului, în așa-numitul ”fond de imunizare” al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și în fondurile Companiei Naționale de Asigurări în Medicină suma de 137 de milioane de lei, suficientă estimativ pentru procurarea a unui milion de doze de vaccin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: