PAS l-a acuzat pe edilul Ion Ceban că vrea să falimenteze ÎM „Infocom”. Ce spune primarul 
Full Article 2 minutes read

PAS l-a acuzat pe edilul Ion Ceban că vrea să falimenteze ÎM „Infocom”. Ce spune primarul 

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au declarat că primarul Ion Ceban ar fi pus la cale o schemă de falimentare a Întreprinderii Municipale „Infocom”. La rândul său, edilul neagă acuzațiile și spune că odată cu numirea noului director interimar au fost depistate mai multe acțiuni ilegale, care au fost admise de fosta conducere – „afiliată PAS-ului”.

În cadrul unei intervenții pe o rețea socială, Ion Ceban, a vorbit despre noua conducere a ÎM „Infocom”. „Se află, deocamdată, în funcție de director interimar un tânăr care nu-mi este nici rudă, nici prieten, cum invocă unii. De când este în funcție noul director, a început să se verifice cum sunt desfășurate lucrurile la întreprindere și s-au depistat mai multe istorii interesante, care au avut loc în perioada fostului director, afiliat al PAS”, a declarat Ceban.

Tot el a spus că au fost depistate cheltuieli ale reparației automobilului întreprinderii, care depășesc suma vehiculului. „Au fost depistate licitații trucate. S-a mai depistat că unii angajați cu pile dorm în timpul zilei de lucru. Lasă cei din PAS să răspundă unde sunt banii de la „Infocom” delapidați de colegul lor”, a susținut Ceban.

Anterior, Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC, a spus că numirea noii conduceri la ÎM „Infocom” este făcută cu scopul de a prelua baza de date în scopuri comerciale private și falimentarea acesteia.

„Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM INFOCOM, le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban. Sergiu Ceban, prin acțiunile sale din postul pe care îl deține, face abuz de putere și atac raider asupra ÎM INFOCOM. Acesta în mod intenționat acaparează baza de date și informațiile confidențiale a proprietarilor de apartamente din mun. Chișinău. Este un furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”, a declarat Cojuhari.

Zinaida Popa, vicepreședinte fracțiune PAS din CMC, în cadrul unei conferințe de presă din data de 5 ianuarie, a spus că în zilele următoare, PAS va depune o sesizare la ANI și Procuratura Generală. „Vom solicita instituțiilor abilitate să analizeze și acțiunile, inclusiv ale primarului general”, a conchis Popa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: